На Київщині правоохоронці запобігли забудові котеджами 60 га лісу

Анна Завірюха 16:49, 19.09.2024

У Бориспільському районі Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на 60 га лісу з червонокнижними рослинами. На цій території забудовники хотіли звести котеджне містечко, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

У чотирьох справах суд задовольнив позови до юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі. Йдеться про масив з деревами віком 70-80 років, який є домівкою для багатьох тварин.

У 2008 році частину цих територій незаконно вивели з державної власності. Тоді місцева районна державна адміністрація видала кілька незаконних розпоряджень про передачу ділянок лісу у приватну власність 14 фізособам. Решту — перевели у землі для сільськогосподарського використання за допомогою підроблених державних актів.

Щоб узаконити ці схеми щодо ділянок, уклали цивільноправові угоди. За даними Офісу Генерального прокурора, на цій території забудовники хотіли звести котеджні містечка, а ліс знищити.

Прокуратура подала позов, щоб повернути ці землі у державну власність. Суди погодились та повернули ці ділянки із незаконного володіння. Нове право власності зареєстрували за державою в особі Кабінету міністрів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, водночас у травні в Бучі суд першої інстанції виніс рішення, за яким Бучанська міськрада зобов’язана передати ділянку з лісом в оренду забудовникові. Йдеться про зведення хмарочосів на місці зеленої зони, яке планує фірма “Орлан-Інвест Груп” Антона Мирончука.

Проверенные ЖК

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук