Суд виніс рішення щодо лісу у Бучі на користь забудовника

1 хв

Київський обласний господарський суд вирішив долю дубового лісу у Бучі біля “Кампи” на користь забудовника. Про це повідомило видання LB.ua.

Йдеться про будівництво хмарочосів на місці зеленої зони, яке планує Антон Мирончук (ТОВ “Орлан-Інвест Груп”). Він є бізнес-партнером колишнього мера Ірпеня Володимира Карплюка.

Суд першої інстанції Господарського суду Київської області виніс рішення, за яким Бучанська міськрада зобов’язана передати ділянку з лісом в оренду забудовникові. Міськрада Бучі подала скаргу до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, ще одну скаргу наразі готує Фундація DEJURE.

Основні докази — незаконні вирубки дерев під прикриттям тітушок, задокументовані спроби будівництва, попри арешти ділянки і відсутність дозволів, а також численні недопуски представників влади й поліції на ділянку, коли там вели незаконні роботи.

Також Бучанська рада планує проголосувати й зарезервувати ділянку як землі для рекреації. Нагадаємо, що наприкінці 2023 року вона проголосувала за створення парку-пам’ятки.

“Бучанська міська рада обстоює включення цієї території до категорії парку. Відповідні рішення прийнято, і клопотання, як вимагає законодавство, направлено до Київської облради. Щоб більше жоден землекористувач чи власник не міг самоправно, на власний розсуд діяти та всупереч інтересам громади”, — сказав мер Бучі Анатолій Федорчук.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше Апеляційний суд повернув 3 тисячі гектарів Біличанського лісу громаді Києва, скасувавши рішення Бучанської райради. За окремими ділянками по кілька гектарів, а то й по кілька соток роками тривають суди. Загальна площа Біличанського лісу перевищує 6400 га.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

2.5т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом