На Київщині для постраждалих влада може купити лише 72 квартири

Влада Київської області може на сьогоднішній день придбати 72 квартири і побудувати до 75 приватних будинків для постраждалих від агресії з боку російських окупантів.

Про це написав мер Ірпеня Олександр Маркушин у своєму Телеграм-каналі за підсумком другого засідання комісії Київської обласної військової адміністрації, яке відбулося у вівторок, 16 серпня.

"У межах виділеного областю фінансування для людей, які втратили житло, є можливість придбати 72 квартири та збудувати 70-75 будинків (залежно від площі) на всю Київщину. З них 14 квартир та 15 будинків передбачили для мешканців Ірпеня і це найбільше серед усіх громад області", - повідомив Маркушин.

Він також зазначив, що обсяги нового будівництва непорівнянні з масштабами руйнувань після обстрілу російськими військами.

"Так, враховуючи масштаби руйнувань Ірпеня – , це не вирішує проблем усіх жителів. Але це вже початок і, принаймні, ці 29 сімей вже скоро отримають дах над головою", - заявив мер.

На засіданні комісії наголосили, що насамперед житло за обласними програмами отримуватимуть сім'ї загиблих захисників та багатодітні сім'ї. Чиї саме заявки будуть погоджені поіменно буде повідомлено наступного тижня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у травні керівництво КОВА провело зустріч із забудовниками, в результаті якої було вирішено, що під Києвом збудують два житлові комплекси для людей, які втратили житло внаслідок російської агресії.

Також голова КОВА Олексій Кулеба заявляв, що у Київській області до настання холодів планують збудувати 2500 одноповерхових будинків для громадян, чиє житло зруйнували російські окупанти.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом