На європейську архітектурну премію претендують 23 об'єкти з України

До списку номінантів престижної європейської премії Міс ван дер Рое в галузі архітектури увійшли 23 українські об'єкти, дев'ять із них перебувають у Києві.

Єврокомісія та Фонд Міса ван дер Рое оголосили перший список у лютому, другий – у вересні. Усього беруть участь 532 роботи з усієї Європи.

Серед українських номінантів: VG Horse Club (Харків), дитячий садок в Обухівці (Дніпропетровська область), Dental Clinic (Харків), кампус B12 у UNIT.City (Київ), Roshen Plaza (Київ), КУБ: Тимчасовий виставковий павільйон Музею Революції Гідності (Київ), школа А+ (Київ), Bankhotel (Львів), пішохідний та велосипедний міст через Володимирську гірку (Київ), приватна Креативна міжнародна дитяча школа (Львів), ЖК Tetris Hall (Київ), Меморіал Героям Небесної Сотні (Львів), реставрація Спаського бастіону та площі навколо церкви Спасу на Берестові (Київ), реконструкція вулиці Яворницького (Дніпро), штаб-квартира Ензим (Львів), Земля ведмедів та вовків (Черкаси), Печерська міжнародна школа (Київ), Дачний готель Глібівка (Київська) область), Rock House (Київська область), Центр митрополита Шептицького, Український католицький університет (Львів), Театр на Подолі (Київ), сезонний багатоцільовий парковий павільйон Сцена (Дніпро), простір синагог (Львів).

Як відомо, премію було засновано у 1987 році та названо на честь німецького архітектора-модерніста Людвіга Міса ван дер Рое. Нагорода вручається фондом Міса в Барселоні кожні два роки найкращим проєктам сучасної архітектури. Через карантин премію не вручали торік. Головний переможець отримує 60 тисяч євро та статуетку у вигляді зменшеної копії павільйону у Барселоні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

221

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом