ЄС виділив гроші на будівництво житла для переселенців на Буковині

У Чернівецькій області розпочнеться будівництво багатоповерхівок за кошти європейської спільноти, де зможуть жити понад 650 сімей, що постраждали від російської агресії.  Про це повідомила заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк, повідомляє "Суспільне".

П’ять будинків планують звести до березня 2025 року в межах двох проєктів. Один за підтримки НЕФКО (Північної екологічної фінансової корпорації), інший — Міжнародної асоціації міграції. Гроші на це виділив Європейський Союз.

"Ми перебуваємо на різних етапах: десь — на етапі проєктування, десь — на етапі більш просунутих робіт”, — підкреслила Атаманюк.

Зараз в області акцентують увагу на створенні житла для постійного проживання переселенців. Будинки збудують в Чернівецькій та Хотинській громадах. В Хотинській громаді з'являться три триповерхових будинки по 8 квартир кожен. У Чернівцях планують спорудити два будинки по 329 квартир в кожному.

За підтримки НЕФКО побудують дві багатоповерхівки в Чернівецькій громаді. Загалом планують облаштувати 300 квартир для вимушених переселенців.

Також у десяти територіальних громадах планують оновити житло для переселенців.Формат житла буде залежати від наявних приміщень. Це можуть бути і гуртожитки, і смартквартири.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в кінці 2022 року з Чехії до Чернівців доставили перші модульні будиночки для переселенців. Будинки оснащені необхідною технікою та меблями.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

1.6т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом