Місто-сад – новий тренд озеленення мегаполісів. Фото

Місто-сад – так можна охарактеризувати готель у Парижі, створений французько-бразильською студією Triptyque у співпраці з дизайнером Філіпом Старком та ландшафтною студією Coloco.

Як повідомляє Dezeen, готель знаходиться на півдні столиці в районі Монпарнас, його площа – 8 тисяч "квадратів". Він також включає ресторан, ковркінг, тренажерний зал і бар на даху.

Складається будівля їх сталевого екзоскілету – каркасу із чорних сталевих балок. Фасад практично повністю покритий рослинами, що стеляться. "Ми спроєктували Villa M як натуралістичний архітектурний маніфест: тобто будівлю нової ери, де людина більше не протиставляється природі та життю", - кажуть Олів'є Раффаеллі та Гійом Сібо, партнери Triptyque.

На чотирьох верхніх поверхах кварталу знаходиться готель, що складається з 67 номерів і шести люксів, спроєктованих як "обволікаючі та розслаблюючі кокони", багато з яких виходять на балкони або тераси, що потопають в зелені. Палітра теплих природних кольорів та міцних матеріалів визначає готельні меблі та фурнітуру. Це включає більш просторий люкс Pasteur, розташований на розі сьомого поверху, з еркерами і подвійною терасою. Оздоблення у всіх цих внутрішніх приміщеннях керується концепцією природної простоти: бетонні стелі та колони контрастують зі світлими дерев'яними панелями та підлогами.

Будівля була збудована у 2021 році.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у китайському Хуангані (провінція Хубей) добудували дві з п'яти веж житлового комплексу з "вертикальним лісом". У світі останнім часом спостерігається тренд озеленення міст, що дозволяє більше поглинати пил, який є одним з основних факторів забруднення повітря у містах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

223

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом