"Місто-хмарочос" на 200 тисяч осіб: амбітний проєкт хочуть реалізувати в Дубаї. Фото

У Дубаї збираються побудувати місто-хмарочос, що складається з трьох будівель, найвища з яких буде налічувати 300 поверхів. За реалізацію проєкту The Link візьметься італійський архітектор Лукі Курчі.

Як повідомляє Hotelier, в найвищій будівлі зможуть розміститися близько 100 тисяч осіб. Ще стільки ж – в двох менших хмарочосах, які будуть стояти збоку і з'єднуватимуться між собою мостами.

На перших п'яти поверхах розмістяться держустанови, клініки, магазини, спортивні клуби, школи.

Висотки обладнають штучним інтелектом, який буде стежити за температурою, рівнем кисню, освітленням та іншими аспектами важливими для комфортного життя. Балкони перетворять на зелені куточки з різними рослинами.

Архітектор заявив, що на реалізацію проєкту знадобляться мільярди доларів, але він дозволить вирішити проблему глобальної перенаселеності, при цьому екологічні вигоди виявляться набагато вищими.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, В Дубаї недавно побудували унікальний Музей майбутнього, який повинен стати однією з визначних пам'яток міста.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

225

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом