Мін'юст пропонує побудувати житловий комплекс або ТЦ замість в'язниці в Одесі

Міністерство юстиції та Фонд держмайна виставили на продаж Південну виправну колонію №51, яка знаходиться на Люстдорфської дорозі, 9 в Одесі.

Про це повідомив глава Мін'юсту Денис Малюська у себе в Facebook.

За його словами, інвестування у цей об'єкт буде вигідне перш за все девелоперам, бо виставлені на продаж будівлі колонії підключені до інженерних мереж: води, водовідведення та електрики. Крім того, у нього гарне розташування – всього в 3,5 км від моря.

"Таким чином, колонія буде цікава як житловим, так і промисловим забудовникам", – додав міністр.

Малюська нагадав, що колонія не використовується за призначенням з весни 2019 року, після бунту ув'язнених і знищення більшості приміщень пожежею. Загальна площа ділянки – майже 6 гектарів. На території між тим є будівлі, які не входять до складу об'єкта приватизації. Які саме – в Мін'юсті не уточнили.

Торги мають відбутися 25 червня, стартова ціна на 72 об'єкти склала більше 223 млн гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще влітку минулого року повідомлялося, що Міністерство юстиції України оголосило про плани по залученню інвесторів до користування закритих в'язниць і земельних ділянок під ними.

Відзначається, що на початку цього місяця на продаж виставили Львівську виправну колонію №48. Її початкова вартість – 132 млн гривень. Онлайн-аукціон з її приватизації має відбутися вже 3 червня.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом