Мінрегіон розробив новий формат містобудівної документації

Новий формат електронних документів щодо комплексного розвитку територій (генплан міст, детальний план територій) був розроблений Мінрегіоном та затверджений Кабінетом міністрів.

Про це заявив міністр Олексій Чернишов, повідомили в пресслужбі відомства.

За його словами, нова розробка дозволить уніфікувати підходи до різних форматів містобудівних документів. Перш за все йдеться про графічні, текстові та інші параметри, що в підсумку дозволить прискорити роботу з документацією, зробить її більш доступною. Це також прискорить наповнення земельного та містобудівного кадастрів і поліпшить взаємодію між системами.

Як повідомив Чернишов, ця постанова Кабміну допоможе в реалізації закону про планування використання земель, який має вступити у силу 24 липня цього року.

Після того, як рішення почне працювати, стане відомо, як необхідно розробляти комплексні плани – новий вид містобудівної документації на рівні територій територіальних громад.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, шахраї все частіше почали використовувати недосконалість е-системи у будівельній галузі для своїх корисливих цілей. Так жертвою зловмисників став провідний інженер з технічного нагляду Олег Шандрик. Також дані про дозвіл на будівництво ЖК 50Avenue на проспекті Перемоги, 50а в Києві з'явилися в електронній системі, незважаючи на те, що Держархбудінспекція не погоджувала це будівництво. Проте в системі з'явилася інформація про внесення змін за неіснуючим дозволом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом