Мінрегіон хоче послабити процедуру видачі забудовникам дозвільної документації

Мінрегіон розробляє проєкт постанови, яке спростить процедуру проведення державного архітектурно-будівельного контролю та видачу забудовникам дозвільної документації.

Про це заявив глава відомства Олексій Чернишов під час засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України, передає в четвер, 18 лютого, пресслужба Міністерства.

За його словами, документ зараз проходить процедуру узгодження з усіма необхідними центральними органами виконавчої влади, і найближчим часом буде винесений на розгляд Кабміну. Таким чином правила на ринку будівництва будуть спрощені, тиск на компанії знижено, а сам ринок стане більш прозорим.

Проте, Чернишов вважає, що слід ввести відповідальність забудовника на всіх етапах будівництва.

У Мінрегіоні розповіли про хід реформи
istockphoto.com

"Ринок має бути прозорим, а контроль зрозумілим. Показник успіху реформи - це капітал, який ми таким чином зможемо залучити в цю галузь. На жаль, на сьогоднішній день в житлове будівництво інвестицій практично немає. Ніхто не хоче заходити на ринок з непрозорими і незрозумілими умовами роботи", - підкреслив міністр.

Він нагадав, що влада відновила контроль органів місцевого самоврядування за об'єктами класу наслідків СС1 і СС2 в межах 101-го населеного пункту, де зосереджено 92% всього будівництва в країні. Також створено єдиний центральний орган виконавчої влади – Державна інспекція архітектури та містобудування України. Під час перехідного періоду ДІАМ буде здійснювати архітектурно-будівельний контроль та нагляд за об'єктами класу наслідків СС1, СС2 і СС3.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Верховній Раді 16 лютого зареєстрували законопроєкти №№ 5071 і 5072, щодо реформування та підвищення відповідальності у сфері містобудівної діяльності. Як розповів автор, їх мета - це повна зміна і реформування органів ДАБІ.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук