Микитася випустили з СІЗО

Колишнього народного депутата та ексглаву будівельної компанії Укрбуд Максима Микитася відправили під домашній арешт, після того як він пішов на співпрацю зі слідством.

Цю інформацію Українській правді підтвердили у Вищому антикорупційному суді. Зокрема, про це заявила прессекретар ВАКС Оксана Чемерис.

Також вона розповіла, що напередодні, в середу, 2 грудня, відбулося засідання суду у справі про квартири Національної гвардії, яке було закритим.

За джерелами видання, колишній глава будівельної компанії змушений був піти на угоду зі слідством, при цьому відшкодувавши більшу частину збитків державі. Таким чином з середи він більше не в СІЗО, а під домашнім арештом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Микитась відшкодував 50 млн гривень збитку. Всього державі через махінації з квартирами Національної гвардії було завдано шкоди на 81,6 млн гривень.

Зазначимо, що за цією справою проходять оцінювачі Олена Солома та Аліса Гринчук, які в суді зізналися в підробці документів і приховуванні злочину. Також проходить заступник глави Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, який за хабар видав підроблений письмовий висновок. Судового експерта також затримали. При цьому Микитасю детективи НАБУ пред'явили нові звинувачення за дачу хабара в рамках вищезазначеної кримінальної справи.

На засіданні ВАКС, яке відбулося 27 листопада, Микитасю продовжили термін тримання під вартою до 24 грудня, але, як виявилося, ексглава будівельної корпорації перебуватиме під домашнім арештом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

133

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом