Мешканці новобудов переплачують за послуги ЖКГ – КМДА

Децентралізація систем опалення, яка розгорнулася по всій країні, вкрай небезпечна, бо мешканці новобудов фактично переплачують за послуги ЖКГ через штрафи та пені, нарахованих за газ.

Про це розповіла начальник Управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Віра Радченко, передає Ubr.ua.

"Децентралізація опалення в масштабах всієї держави дуже небезпечна. Забудовник, побудувавши будинок, зробивши там газову котельню, передавши її в обслуговування, не прогнозує подальшу роботу цієї котельні. Підприємство, яке обслуговує будинок, 10 років запускає цю котельню в опалювальний сезон, нічого не роблячи з обладнанням. Потім кидає це обладнання, а люди, які намагаються його "підхопити", вже розуміють, що обладнання вже практично неробоче", – повідомила Радченко.

За її словами, мешканці опиняються перед ситуацією, що необхідно ремонтувати обладнання, а на нього в тарифі не закладалося витрат.

"Мало того, підприємство могло за цей час накопичити борги за газ. У нас буває, коли по 2-3 млн грн на будинку, в якому 300-500 жителів", – навела приклад Радченко.

На заборгованість такого підприємства за газ Нафтогаз також накладає штрафи і пені, і мешканці новобудов змушені гасити космічні суми за послуги ЖКГ, які за фактом коштують значно менше. Але при цьому міська адміністрація мешканцям таких будинків вже допомогти не може, бо це спільне майно мешканців і КМДА не може витрачати на це бюджетні кошти.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

43

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом