Мешканці найвищого житлового хмарочоса у світі подали в суд на забудовника

Американці, які проживають в одному з найвищих хмарочосів Нью-Йорка на Манхеттені за адресою Парк-авеню 432, подали до суду на забудовника через постійні проблеми у зв'язку з дефектами, які були виявлені після будівництва.

Як повідомляє The New York Times, правління кондомініуму подало позов, стверджуючи, що квартири через помилки в проєктуванні постійно підтоплює, ліфти ламаються, докучає шум під час розгойдування будівлі у вітряну погоду. Крім того, за рік у будинку вже тричі пропадала електрика, через що не працювало кондиціювання. У скарзі наголошується, що підрядник помилково просвердлив електропроводку, а усунення неполадки обійшлося в 1,5 мільйона доларів.

Скандал з цим будинком в перший раз розгорівся в лютому, коли мешканці поскаржилися журналістам Times на якість будівництва. Згодом вони подали до Верховного суду Нью-Йорка колективний позов на 250 млн доларів проти компаній-девелоперів і забудовників, CIM Group і Macklowe Properties, в якому в якості приводу вказуються питання, пов'язані з ризиком для життя. При цьому зазначена сума не включає можливі штрафні санкції, і за підсумком може ще вирости.

Хмарочос, висота якого сягає 426 метрів, був побудований у 2015 році і є третьою за висотою будівлею у мегаполісі і самою високою житловою висоткою у світі. Вартість проєкту – 3,1 млрд доларів. У ньому розташовується 125 квартир елітного класу.

Серед мешканців – саудівський магнат Фаваз Алхокайр, один з членів сімейства, що володіє брендом текіли Jose Cuervo. Тут проживала і актриса Дженіфер Лопес, але вона поспішила позбутися від цієї нерухомості.

Житло тут ще не продали до кінця, а після виниклих скандалів попит на апартаменти впав.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Нью-Йорку побудують унікальний 160-поверховий житловий комплекс. При цьому творці хочуть зробити проект максимально енергоефективним: тут будуть встановлені спеціальні турбіни для вітру і фотоелектричні фасади.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом