Мерія Львова через суд заборонила будівництво скандального ЖК

Господарський суд Львівської області заборонив ЗАТ "Ірокс" будівельні роботи на ЖК Persenkivka на вулиці Тернопільська, 42.

Про це в Facebook написала директор юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич.

За її словами, міська влада в суді зажадали знести об'єкт незаконного будівництва. Але суд вирішив поки зупинитися на забороні будівельних робіт. Відповідне рішення було винесено на засіданні 29 вересня.

За словами чиновниці, компанія Ірокс вже неодноразово здійснює будівництво будинків без будь-яких дозвільних документів. У мерію Львова не раз надходили листи від ошуканих інвесторів, які просили допомоги і вимагали розібратися з недобросовісним забудовником.

Зараз збиток, нанесений компанією громаді, становлять близько 60 млн грн. Зокрема, забудовник не сплатив понад 17 млн грн інвестиційних внесків, а орієнтовна вартість завданих збитків місту становить 43,6 млн грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прокуратура Києва зажадала знести будівлю готелю, який побудували з порушеннями. Правоохоронці встановили, що забудовник без будь-яких дозвільних документів зайняв частину земельної ділянки, що знаходиться в постійному користуванні ДП "Агрокомбінат" Пуща-Водиця " в Оболонському районі столиці. Там він побудував готель площею 522, 5 кв.м.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом