Мер Харкова прокоментував новий Генплан міста

Новий Генеральний план Харкова буде спрямовано на створення нової економічної моделі розвитку міста.

Про це очільник міста Ігор Терехов розповів у середу, 1 лютого, повідомляють місцеві ЗМІ.

Мер заявив, що варто зробити Харків самодостатнім містом, зручним для життя та роботи. Він нагадав, що до розробки Генплану залучили британського архітектора Нормана Фостера.

"Це не просто намальована архітектура. Генеральний план – це дорожня карта для наших майбутніх поколінь. Там приділена велика увага економіці, яка є фундаментом розвитку всіх сфер життєдіяльності. Ми проєктуємо те, чого ніколи не було в жодному місті України. Це буде покроковий план дій, до створення якого залучено найбільших економістів Оксфорда та Гарварда. Під це будуть приходити інвестиції", - розповів Терехов, додавши, що в документі, зокрема, йдеться про будівництво нових наукових та індустріальних парків.

Тим часом зазначимо, що нещодавно уряд затвердив механізм компенсацій для учасників індустріальних парків на підключення та приєднання до інженерних та транспортних мереж. Відповідно до затвердженого порядку компенсацій підлягають до 100% витрат заявника, пов'язаних із підключенням до систем розподілу електроенергії (крім приєднання до електричних мереж малих систем розподілення), газо- тепло- та водопостачання, мережі залізниць.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за задумом Генплан Харкова складатиметься з п'яти частин: "спадщина", "промисловість", "житло", "науковий квартал" та "річки". Фостер запропонував реконструювати будівлі радянської забудови у Харкові без розселення. Він пообіцяв направити до міста групу фахівців, які навчать місцевих архітекторів модернізувати старі будови за новою технологією.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

239

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом