Масова вирубка у Пущі-Водиці: поліція несподівано підтримала забудовника

У Голосіївському районі Києва у Пущі-Водицькому лісництві на в'їзді у 110 квартал 14 червня почали встановлювати будівельний паркан під ще один житловий комплекс, знищуючи при цьому зелені насадження, а прибулі на місце поліцейські розпорядилися не заважати забудовникові.

Про це написав співробітник лісництва Олександр Соколенко у себе в Facebook.

За його словами, забудовник почав завозити в ліс бетонні блоки для облаштування паркану. У підсумку важка техніка поламала кущі і підлісок. Співробітники лісгоспу намагалися безуспішно зупинити транспорт.

Будівництво в Пущі
Київ без цензури

"Сьогодні вдень фактично я, Андрій Хрутьба (виконуючий обов'язки директора Голосіївського парку) і ще кілька активістів спільно намагалися зупинити важку будівельну техніку, забудовник "Продмарт" нахабно ганяє по території НПП "Голосіївський", – розповів Соколенко.

Коли все-таки вдалося заблокувати проїзд автотранспорту, до місця підтягнулися "тітушки" і стали погрожувати активістам, а прибулі згодом на місце співробітники поліції розпорядилися звільнити дорогу для машин. Хоч при цьому правоохоронцям пред'явили документи, що забороняють роботу будівельної техніки.

Будівництво в Пущі
Київ без цензури

"Співробітники поліції змусили нас звільнити проїзд для техніки забудовника по території Нацпарку! Не допомогли ні копії положення про Нацпарк, ні картосхема парку з офіційного сайту, ні матеріали лісовпорядкування, ні посилання на указ президента номер 446, ні витримки з кадастру про межі Нацпарку", – розповів Соколов.

У квітні у лісі у Пущі-Водиці почали вирубувати вікові дуби на ділянці площею 21 гектар, де збираються будувати житловий квартал. Станом на 27 квітня було знищено цілий виділ дубового лісу, довжина просіки перевищила 100 метрів.

У 2007 році 21 гектар землі на вулиці Лісозахисній, 17 віддали фірмі "Продмарт" в оренду на 15 років. Тоді в Генплан внесли зміни і ділянку перевели з території рекреаційного призначення до садибно житлової забудови. У 2015-му Київрада вирішила розірвати договір оренди з "Продмартом". Однак ділянку так і не передали Пуща-Водицькому лісництву – на кадастровій карті так і залишилося призначення ділянки під забудову.

Згідно з даними YouControl, власниками ПП "Продмарт" значаться Вадим Пятецкий і ТОВ "Інтеко ВК". Останню компанію ЗМІ пов'язують з колишнім народним депутатом Дмитром Андрієвським.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше громадськість підняла великий скандал через вирубку лісу у Пущі-Водиці. Екс-нардеп Ігор Луценко вважає, що це знищення дерев може стати наймасовішим за останні 15 років. При цьому у працівників при собі є лише акт обстеження зелених насаджень, виданий "Київзеленбудом".

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук