Маріупольська влада збирається купувати житло у місцевих жителів

Влада Маріуполя буде закуповувати житло у місцевих жителів, які збираються його продавати.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ, посилаючись на пресслужбу міськради.

Так, Департамент по роботі з активами Маріупольської міської ради буде купувати житлові будинки загальною площею не більше 262 кв.м, а житлової - не менше 109 кв.м. Будинок може розташовуватися в будь-якому з районів міста. Головне, щоб він був облаштований: з виконаними оздоблювальними роботами, з водопроводом, каналізацією, центральним опаленням, електропостачанням, газопостачанням, якщо останнє передбачене проєктом будинку.

Для участі в конкурсі подається заява-пропозиція (із зазначенням вартості, адреси квартири, кількості кімнат і загальної площі), копії правовстановлюючих документів та технічного паспорта на об'єкт нерухомості, а також копії паспортів та ідентифікаційних номерів власників або довіреність.

Заяви приймають з 11 до 30 вересня включно. Житлові будинки для викупу будуть визначатися за допомогою проведення конкурсу.

У пресслужбі міськради нагадали - всі документи необхідно подавати офіційно тільки через Центр надання адміністративних послуг. Угоди проводять безпосередньо з власниками житла.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, влада Маріуполя збираються до кінця цього року запустити дешеву іпотеку, яка допоможе місцевим жителям купувати житло за більш вигідними умовами.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

52

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом