Зміни контролю забудови: Шмигаль розповів про нововведення

Кабмін в рамках реформи ДАБІ планує скасувати контроль забудови на початкових етапах будівництва і поставити контроль на етапі введення об'єкта в експлуатацію.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з учасниками будівельного ринку, передає урядовий портал.

За словами Дениса Шмигаля, під час розробки реформи було враховано європейський досвід.

"Ніде в Європі немає контролю будівництва на вході, є містобудівні умови і обмеження, за які хтось несе персональну відповідальність", – заявив глава уряду.

Суть реформи, нагадав прем'єр-міністр, полягає в тому, щоб замість ДАБІ, яка має надмірні повноваження, створити три центральних органах влади, між якими розподіляться регуляторні та контролюючі функції.

"Потрібно відокремити контрольну функцію, викинути ліцензування як непотрібне, забрати контроль на вході і поставити контроль лише на етапі введення в експлуатацію", – заявив він.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Кабінет міністрів затвердив план впровадження електронної системи в сфері будівництва. Новий реєстр будівельної діяльності почне роботу в червні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом