Замість ДАБІ: Кабмін затвердив впровадження електронної системи у будівництво

Кабінет міністрів затвердив план впровадження електронної системи у сферу будівництва. Новий реєстр будівельної діяльності почне роботу у червні.

Про це написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у себе у Telegram-каналі.

"У червні почне роботу новий реєстр будівельної діяльності замість "легендарного реєстру ДАБІ", а пілотні регіони почнуть прозоре ведення містобудівних умов і обмежень", – розповів міністр.

Він також розповів і про складнощі, які супроводжують нововведення. Федоров, зокрема, поскаржився на замовні інформаційні атаки на реформу і міністерство, DDoS атаки на поточний реєстр, спроби обдурити, дискредитувати або зламати е-кабінет забудовника.

"Спроєктувати сучасну візію це одна справа, але реалізувати цю візію через бюрократичні перешкоди, спротив корупціонерів і "схемщиків" – зовсім інша", – пише Федоров.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Асоціація міст України (АМУ) попросила уряд розблокувати роботу місцевих органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

66

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом