Прокуратура хоче повернути землі в районі Київського моря вартістю 2,5 млн грн

Прокуратура Київської області звернулася до Вишгородського райсуду з позовом з вимогою повернути у власність держави земельних ділянок водного фонду вартістю майже 2,5 млн гривень, які знаходяться на території Лютізької сільради Вишгородського району.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Київської області.

"Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури встановлено, що у 2003 році всупереч вимогам земельного та водного законодавства, рішенням сільської ради громадянам у приватну власність відведено 8 земельних ділянок площею майже 2 га з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за рахунок прибережної захисної смуги Київського водосховища річки Дніпро", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокуратура області продовжує вживати заходів щодо відновлення порушених прав держави на відчужені землі водного фонду, що знаходяться під особливою охороною держави.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, СБУ припинила незаконні махінації із землею майже на мільярд гривень. Правоохоронці задокументували ще на стадії виведення земельних ділянок з комунальної власності та припинили цей злочин.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

61

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом