Львівська ДАБІ видала документи на експлуатацію неіснуючого будинку. Фото

У центрі Львова почали будувати будинок без будь-яких дозволів, при цьому ДАБІ вже видала документи на експлуатацію неіснуючого об'єкта.

Як уточнив заступник мера з питань розвитку міста Андрій Москаленко, будівельники на площі Осмомисла (недалеко від ринку "Добробут") вже залили бетоном фундамент і почали споруджувати каркас будівлі. При цьому, за словами чиновника, будівництво ведеться з грубим порушенням, без дозвільних документів.

"Як виявилося, раніше реєстратори зареєстрували підроблене право власності на об'єкт, якого фактично не було і немає, але зараз хочуть звести. А обласна ДАБІ видала декларацію про готовність введення в експлуатацію неіснуючого об'єкта", - розповів Москаленко.

Представники столичної мерії оглянули незаконне будівництво, викликали поліцію, а також вручили припис, згідно з яким буде демонтована конструкція незаконного будівництва.

"Така абсурдна ситуація виникла через те, що єдина, хто повноцінно могла б зупинити роботи, є міська або обласна ДАБІ. А вся система ДАБІ зараз в стані реформи. І вони позбавлені такого права", - повідомив Москаленко.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, прем'єр Денис Шмигаль пообіцяв, що перетворення, що стосуються ДАБІ, мають завершитися до кінця наступного місяця, при цьому результати реформи буде видно вже відразу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

52

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом