Лондонську нерухомість російських олігархів хочуть конфіскувати

Нерухомість у найдорожчих районах Лондона, придбана російськими олігархами, може бути конфіскована і перетворена на доступне житло в рамках боротьби з відмиванням грошей.

Як повідомляє The Guardian, відповідне рішення сьогодні вивчається міською радою Вестмінстера. За даними розслідування Transparency International UK (TIUK), російські олігархи, які звинувачуються в корупції та зв'язках з Кремлем, придбали нерухомість у Вестмінстері на 430 млн фунтів стерлінгів. Це більше ніж у якомусь іншому районі столиці Великобританії. Приміром, у Кенсінгтоні та Челсі росіяни купили житлову нерухомість на 283 млн фунтів стерлінгів.

У Вестмінстерській раді заявляли, що ця "брудна таємниця" вже давно була відома представникам влади, проте ті воліли все одно не звертати на неї уваги, поки "гроші сумнівного походження затоплювали Лондон". Росіяни ж продовжували використовувати досить м'які британські закони у своїх цілях.

Коли вперше за 58 років лейбористи прийшли до влади, вони вирішили виправити ситуацію та відновити репутацію Вестмінстера та Лондона загалом.

"Потрібна була війна в Україні, щоб переорієнтувати увагу на інвестиції олігархів і на те, на що перетворився Лондон з точки зору європейської пральні для брудних грошей", — заявив лейборист, голова Вестмінстерської ради Адам Хуг.

За його словами, зараз рада зіставляє нерухомість, що належить за кордоном, з даними муніципального податку, щоб визначити, чи використовується вона, як було заявлено. Вестмінстер вивчить будинки, які були придбані на "брудні гроші" (отримані внаслідок злочинної діяльності, включаючи хабарництво, крадіжку держкоштів та зловживання службовим становищем).

Хуг також скликає збори власників нерухомості, експертів та чиновників у столиці, щоб вони приєдналися до кампанії "Вестмінстер проти брудних грошей", та закликає уряд обмежити штучне використання податкових притулків та збільшити фінансування Національного агентства з боротьби зі злочинністю та HMRC для боротьби з відмиванням.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у березні член Кабміну Великобританії Майкл Гоув ініціював документ, який мав запустити процес конфіскації нерухомості російських олігархів. Також Лейбористська партія звинуватила тоді прем'єра Бориса Джонсона, що він вжив недостатніх заходів щодо наближених до президента володимира путіна.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом