Ліміти на компенсацію житла: хто не доотримає свої метри

Українці, чиє житло понад 150 квадратних метрів було знищено під час бойових дій, не зможуть розраховувати на компенсації у тому ж обсязі.

Про це у середу, 8 червня, повідомила заступниця глави містобудівного комітету Олена Шуляк в ефірі каналу "Україна 24".

Депутатка зазначила, що якщо житло зруйноване та не підлягає відновленню, то українці можуть розраховувати на те, що їм нададуть квадратні метри у такому ж обсязі, проте не понад 150 "квадратів". При цьому вона додала, що ліміт ще остаточно не затверджено, питання перебуває на стадії обговорення.

Шуляк наголосила, що якщо є можливість відремонтувати будинок, на це будуть виділені кошти.

Як повідомляв "Хмарочос", раніше радник Офісу президента Олексій Арестович заявляв, що громадянам відшкодовуватимуть різницю, навіть якщо площа знищеного будинку перевищує 150 метрів.

1 квітня парламент ухвалив за основу проєкт закону №7198 "Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у мобільному додатку "Дія" з'явилася можливість повідомляти про руйнування житлових будинків у результаті російської агресії, що дозволить у майбутньому оформити та отримати компенсації.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом