Знесення садиби Зеленських: співвласнику будинку повідомили про підозру

Співвласнику садиби Зеленських, який дав вказівку на її знесення, повідомлено про підозру. Про це йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Будинок на вулиці Олександра Кониського, 22, побудований наприкінці XIX століття був знесений 19 липня ввечері попри те, що судом за клопотанням прокурорів був накладений арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження.  

Попри арешт, підозрюваний залучив будівельну фірму, співробітникам якої надав вказівку на демонтаж будівлі. Відповідно, на техніку, якою користувались будівельники, теж було накладено арешт. Також вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, які брали участь у незаконному знесенні будівлі.

22 липня міський голова Віталій Кличко заявив, що столиця позиватиметься в суді до забудовника та до власників будівлі та вимагатиме заново відбудувати садибу в тому вигляді, який вона мала. Мер запевняє, що місто не передавало власнику землю під садибою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, спроби розібрати садибу почались ще у 2018. У 2017 році компанія "Сервіт" звела 11-поверховий клубний будинок Turgenev поблизу будівлі XIX століття. Наступного року відбулася спробували вперше знести історичну садибу. Проте після суспільного розголосу демонтаж призупинили. Влітку 2021 року забудовник почав знову її розбирати. Тоді на нього відкрили кримінальне провадження. Того ж року він намагався знову знести будинок. В результаті суд заборонив проводити будівельні роботи, а паркан демонтували.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

710

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом