Забудовник зайшов на територію історичної Дачі Брадтмана у Пущі-Водиці

1 хв

У Пущі-Водиці забудовник розібрав паркан, що відділяв сусіднє будівництво ЖК від памʼятки архітектури – Дачі Брадтмана. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Будівельники ЖК Hvoya почали складати свої матеріали поруч з історичною садибою на вул. Юнкерова, 37а. Вночі до споруди також намагались потрапити невідомі, однак їх вдалось відігнати.

ЖК Hvoya зводить ZIM group, що повʼязана з депутатом від “Батьківщини” Дмитром Андрієвським. У 2021 році ця компанія знесла іншу відому історичну памʼятку — Будинок Уткіна, 1905 року. Слід зазначити, що законність будівництва цього комплексу дуже сумнівна, оскільки ведеться на земельній ділянці з цільовим призначенням “для індивідуальних будинків”.

Дача Брадтмана є взірцем дерев'яної дачної забудови початку ХХ століття. За наказом Мінкульту від 15 жовтня 2014 року будинок поставили на облік пам'яток архітектури. Її спроєктував архітектор Едуард Фердінанд Брадтман. У травні 2023 року петиція щодо захисту та збереження будівлі набрала шість тисяч голосів киян. Того ж року була створена однойменна волонтерська ініціатива, яка зараз опікується питанням консервації та відновлення памʼятки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, Дачу Брадтмана вже двічі намагались підпалювали. Востаннє пожежа трапилася 29 березня 2023 року. Місцеві мешканці тоді підозрювали у підпалі причетних до розташованого поруч будівництва ЖК Hvoya.

Oб'єкти:

Забудовники:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

238

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом