Забудовник "Будинку з комахами" тепер не зможе його зруйнувати


Забудовник "Будинку з комахами" підписав меморандум про збереження пам'ятки архітектури та захист від руйнування будівлі з боку сусіднього будівництва. Про це написав заступник директора Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, документ було підписано у Департаменті охорони культурної спадщини КМДА. Угода передбачає укладання охоронного договору на пам'ятку - Будинок Марії Станіславської, 1893; проведення невідкладних протиаварійних робіт; консервацію пам'ятки; створення науково-проектної документації щодо її реставрації.

Також забудовник пообіцяв припинити рух техніки на сусідній ділянці у бік пам'ятки та посилити фундамент.

У червні "Будинок із комахами" внесли до Реєстру нерухомих пам'яток України. Незважаючи на це, будівельники розпочали незаконні будівельні роботи в охоронній зоні пам'ятки. Вони зробили підкоп під пам'ятку архітектури, через що будівля дала тріщини і почала просідати.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, у центрі Києва по вулиці Володимирській, 93, забудовник будує офісний центр.

Відомо, що будівельні роботи ведуться впритул до "Дому з комахами". Це загрожує йому руйнуванням.

Цей будинок славиться своїм унікальним інтер'єром: на плафоні парадних сходів було зображено рослинний декор з гіпертрофованими комахами, зокрема мухами, у стилі модерн.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

320

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом