Яким буде новий ліцей у Гостомелі, відбудований після атаки росіян. Фото

Оприлюднено проєкт відновлення зруйнованого загарбником Ліцею №2 у Гостомелі під Києвом.

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили у благодійному фонді Buduyua, що здійснює процес відновлення.

Перші рендери майбутньої школи оприлюднив генеральний проєктувальник та партнер фонду, архітектурна компанія Archimatika. Побудований поспіхом у 80-ті роки у складі військового містечка, Ліцей №2 ще до початку повномасштабного вторгнення потребував ремонту. Крім того, простір типової радянської школи не відповідав вимогам сучасного навчального процесу.

У ході боїв за Гостомель, будинок отримав нові руйнування – зокрема, було знищено дах. У такому стані заклад простояв усю зиму.

Незважаючи на розрахунок на 400 учнів, фактично тут навчалося понад 500 дітей.

Проєкт Archimatika зробить зручним навчання тут для 1000 дітей. У концепції закладено гнучкі рішення, що відповідають сучасному освітньому процесу. До роботи над школою залучено фахівців з педагогіки, дитячої психології та інклюзивності.

"Особливу увагу приділено рекреаціям. У радянсько-пострадянських школах вони жахливі – фактично, діти їх не використовують. Ми закладаємо різноманітні за масштабом та наповненням, функціональні, комфортні рекреації. Ці простори максимально наповнені денним світлом", - розповів архітектор проєкту Микола Морозов.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Гостомелі також відбудовують житловий квартал із переробленого будівельного сміття. Представники французького посольства та керівництво компанії Neo-Eco Ukraine оглянули роботи з відновлення Гостомелю, що відбувається за принципами економіки замкнутого циклу.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

156

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом