Як зробити крихітну квартиру максимально зручною. Фото

Простір крихітної квартири площею у 25 квадратних метрів в шотландському Глазго оптимізували, зробивши її максимально зручною і комфортною за рахунок відсутності меблів, що окремо стоять.

Як повідомляє Dezeen, за реалізацію проєкту взялися архітектор Лі Іветт, дизайнер Саймон Харлоу та девелопер Дункан Блекмор. Вони створили інтер'єр квартири на першому поверсі багатоквартирного будинку в районі Хованхіл насамперед для демонстрацій. Коли Блекмор придбав це житло, воно складалося з тісного коридору, компактної душової, кухні та спальної зони, розділених перегородками. Основна ідея полягала у тому, щоб показати, як максимально ефективно використовувати внутрішні простори.

"Я хотів мати можливість ходити квартирою, навіть якщо вона крихітна. Я також хотів, щоб більша частина простору була гнучкою з точки зору використання і не визначала зони для певних дій", - поділився Блекмор.

Роботи стартували з демонтажу внутрішніх стін, за рахунок висоти стель удалося реалізувати нагорі додаткові простори для задоволення різноманітних функціональних потреб.

Біля входу розмістилася лава з м'яким покриттям, на якій можна не лише сидіти, а й у разі потреби використовувати як місце для сну. Полиця, яка служить письмовим столом, вставлена поряд з одним із двох великих вікон, що виходять на південь, та наповнюють інтер'єр природним світлом.

Ключові можливості, включаючи приготування їжі і сон, зсунуто максимально до країв, звільняючи простір, що залишився. "Я прагнув уникнути типового житлового простору з диваном, журнальним столиком та телевізором", - додав Блекмор.

Місце для сну обладнали над компактною душовою. Це дозволило використовувати верхній простір, не давши кімнаті здаватися непропорційно високою. До спального місця можна дістатися дерев'яними сходами.

Кухня містить мінімальні зручності, необхідні для отримання дозволу на будівництво. За єдиними внутрішніми дверима квартири знаходиться душова, повністю оброблена декоративним матеріалом.

Блекмор підкреслив, що квартиру не розглядає як приклад замкнутого простору для життя, оскільки він проводить там лише короткі проміжки часу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, американський комік Рон Ірвін винайняв у Нью-Йорку квартиру, площа якої всього 9,2 квадратних метра. Всередині апартаментів є двоспальне ліжко, тут є кілька шаф і вішалка для одягу. На кухні стоїть міні холодильник, плита на дві конфорки, гриль, раковина та настінна шафа. Ванна з'єднує квартиру із сусідньою.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

134

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом