Як вибрати квартиру в новобудові: чек-лист від НЕРУХОМІ

Процес інвестування у новобудову в реаліях нашої країни супроводжується значними ризиками. Всю відповідальність за збереження інвестицій несе не держава і не забудовник, а сам інвестор. Але ж як перевірити житловий комплекс людині, яка не розуміється в тонкощах містобудівного та земельного законодавства? НЕРУХОМІ вже зробили це.

Як вибрати квартиру у новобудові
НЕРУХОМІ

Головні чинники

Головний фактор і фундамент при виборі об'єкта для інвестицій, який дає певні гарантії, що будівельні роботи не буде зупинено і перешкод при введенні в експлуатацію не виникне – законність будівництва.

Наступний важливий фактор – надійність забудовника, його репутація і своєчасність виконання обіцянок, тобто дотримання термінів введення.

Всі інші умови, що впливають на вибір об'єкта інвестування: місце розташування, зручність інфраструктури, матеріали будівництва, планування і краєвид з вікна мають сенс лише тоді, коли будівництво є законним.

Вибирати квартиру в новобудові потрібно не під впливом маркетингових інструментів забудовника і маніпуляцій у відділі продажу, а з усвідомленням того, що ви вкладаєте чималі кошти в об'єкт, який буде створений в майбутньому.

Як перевірити законність будівництва

Експертне бюро НЕРУХОМІ не тільки відображає наявність або відсутність документів на будівництво, а здійснює також їх оцінку на відповідність законодавству, роблячи її загальнодоступною.

Експерти перевіряють документи об'єктів житлового будівництва за основними напрямками: документи на землю і дозвільні документи. При підготовці повного звіту про ЖК враховують також основні положення ДБН, наявність додаткових погоджень і висновків органів, судових спорів, кримінальних проваджень, фактори ризику та надають іншу інформацію, яка потребує висвітлення.

В картці кожного ЖК у розділі "Документи" зібрана інформація, що міститься в Державному земельному кадастрі, реєстрі будівельної діяльності, актуальні відомості з Державного реєстру речових прав. Крім того, перевіряється наявність судових спорів та кримінальних проваджень, направляються офіційні запити до державних органів для отримання необхідних даних.

Розділ документи в картці ЖК
НЕРУХОМІ

Як перевірити благонадійність забудовника

Після цього вже звертаємо увагу на досвід забудовника, його надійність, репутацію і своєчасність виконання обіцянок – тобто дотримання ним строків введення. Адже вдалість здійснених інвестицій визначає, зокрема, кількість витраченого часу в очікуванні свого житла.

НЕРУХОМІ зібрали статистику про забудовників, які переносили терміни будівництва, для допомоги інвесторам з оцінкою ризиків при купівлі нерухомості у конкретного девелопера.

Результати статистики побудовані на основі даних каталогу новобудов Києва та Одеси. Команда ресурсу відстежує строки будівництва кожного будинку і публікує дані в розділі "Аналітика". Крім того, там відображена і статистика цін на новобудови.

Додатковий інструмент: 3D карта новобудов

Новобудови на ресурсі НЕРУХОМІ, крім звичайного каталогу, також відображені на інтерактивній карті. Інструмент спрощує пошук житла і суттєво економить час.

Користувачі можуть впорядкувати новобудови за ціною, класом ЖК, видом паркінгу, технологією будівництва, матеріалом стін, опалення, станом квартири (з ремонтом або без), матеріалом утеплення, роком введення в експлуатацію, станом будівництва тощо. Крім того, доступна функція перегляду заторів в поточному часі.

3D карта новобудов
НЕРУХОМІ

Червоним кольором на карті зазначені заморожені об'єкти. Новобудови, з якими все в порядку – фіолетовим. Ті будинки, в яких всі квартири продані – сірим.

При натисканні на обраний ЖК на карті, можна отримати основні відомості – фото об'єкта, діапазон цін за квадратний метр, дані про забудовника і відстань до найближчого метро.

Повна інформація відкривається при переході на сторінку новобудови. Там можна детально ознайомитися з усіма параметрами житлового комплексу, технічними характеристиками, дізнатися про інфраструктуру району тощо. Але найголовніше, як ми вже повідомляли вище, можна ознайомитися з документами на будівництво, дізнатися які компанії за ним стоять і до яких порушень вдалися (якщо такі є).

На ресурсі відображені всі новобудови Києва, Київської області, Одеси, Одеської області, Дніпра та Львова.

Інформація оновлюється регулярно.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук