Вибір квартири для молодих сімей з дитиною. Жіночий VS Чоловічий погляд

Рано чи пізно перед молодою сім'єю постає питання про придбання власного житла, коли вже орендувати квартиру або жити з родичами стає обтяжливо. А якщо сім'я планує поповнення, тоді розширення житлоплощі стає актуальною проблемою. При цьому чоловіки та жінки мають свій погляд на це питання і, відповідно, по-своєму розставляють пріоритети. Але найголовніше – знайти дійсно придатний за всіма параметрами житловий комплекс, в якому було б комфортно жити абсолютно всім членам сім'ї.

Розвинена інфраструктура – цікавить абсолютно всіх

На думку сильної статі, для сімей з дитиною житловий комплекс має бути з розвиненою інфраструктурою, з зонами відпочинку та сприятливою екологією.

Важливо враховувати, що відвозити дітей до школи або дитсадка на автомобілі – нелегке заняття. Якщо батьки працюють, то слід врахувати цей момент і виїжджати з дому на півгодини раніше. Підшукуючи квартиру, з'ясуйте, які поруч розташовуються школи та дитсадки. Тоді школярі зможуть самі ходити на заняття, а малечу до дитсадка можна відвести в групу пішки.

З цим згодні і жінки. Вони додають, що для комфортного життя сім'ї наявність поліклініки, цілодобових аптек та супермаркетів по сусідству – неабияк полегшить життя молодих батьків. Мами пам'ятають, що "подорожі" з коляскою на великі відстані за покупками дуже малоприємне заняття.

Чоловіки рекомендують поцікавитися у забудовників, як будуть облаштовані перші поверхи ЖК, які, як правило, передбачають для комерційної нерухомості. Дуже велика ймовірність, що тут з'являться важливі для вас магазини. Купуючи квартиру, обов'язково уточніть цей момент, щоб в майбутньому заощадити собі нерви та сили.

Для жінок дуже важливо визначитися з районом проживання

Стартовою точкою у виборі квартири є визначення району проживання, як основоположного критерію. Родині з дитиною найбільш підійде спальний район в межах міста, або район у передмісті з чистим повітрям. Перебуває не на останньому місці й безпека району. А відсутність поруч проїжджої частини та швидкісного шосе – буде відмінним бонусом.

Чоловіки виступають за правильне облаштування дворів

Тата розуміють, наскільки для дітей важлива активність. Тому слід звернути увагу на наявність дитячих та спортивних майданчиків, зон відпочинку. Часто девелопери зводять біля будинків мініпарк, штучні озера та інші водойми. Все це дозволить дітлахам зайняти себе у вільний час. Важлива й наявність різного роду гуртків та спортивних секцій поблизу. Слід врахувати, що там заняття, як правило, проходять після шкільних уроків у вечірній час. При цьому особливо взимку, коли темніє рано, не завадило б добиратися додому якомога швидше.

Якщо в сім'ї є автомобіль, тоді ви просто зобов'язані поставити питання про паркінг, чи передбачений він, скільки в наявності паркомісць. Окрему увагу приділіть питанню платної парковки. Дізнайтеся, чи є поблизу гаражні кооперативи, щоб в разі необхідності можна було зняти в оренду гараж.

Безпека понад усе, вважають жінки

Безпека житлового комплексу – це вагомий фактор, який включає в себе: освітлення вулиць, прибудинкових територій, централізовану охорону та закриту територію житлового комплексу, куди не зможуть потрапити сторонні.

Чоловіки радять звернути увагу на питання екології

У Києві вистачає житлових комплексів, які розташовані біля лісів або лісопаркових зон. Саме зелені насадження забезпечують ідеальну екологію та чисте повітря. Також це хороша можливість погуляти на вихідних із дитиною або влаштувати сімейний пікнік. При покупці квартири подивіться на озера, річки, пляжі, які знаходяться поблизу. Згодом це може бути цілком приємним моментом.

Якщо не до душі столична метушня, зверніть увагу на нерухомість в містах-сателітах. Наприклад, в лісах потопають новобудови Бучі та Ірпеня. При цьому ці населені пункти знаходяться відносно недалеко від столиці, а квартири там дещо дешевше столичних.

Функціональне планування квартири – в однаковому пріоритеті у всіх

Не завжди велика квартира означає функціональна. Жінки рекомендують для дитини виділити, за можливості, особисту кімнату, кімнату для батьків, а ось кухню та вітальню радять об'єднати в одну зону.

У свою чергу, чоловіки говорять, що кількість кімнат не завжди має відповідати кількості дітей в сім'ї. Найчастіше це не працює через банальну невідповідність бюджету – в столиці квартири недешеве задоволення. Проте, купуючи житло, потрібно прикинути, щоб у кожного члена сім'ї була своя зона. Якщо в родині багато дітей, логічним було б розділити спальні на хлоп'ячі та дівчачі. Зверніть увагу на те, щоб коридори не були надто великими. Навіть якщо планування передбачає установку тут шафи-купе – не розглядайте це як перевагу. Тумби та комоди можна встановити в кімнатах, а ось ліжко в коридорі навряд чи поставиш.

Представники сильної статі дали пораду, як простіше дотримуватися гігієни та чистоти в квартирі. Це простіше зробити, якщо туалетна кімната знаходиться не біля вхідних дверей, а в глибині квартири. Тоді не доведеться перетинати коридор і передпокій, де підлога, як правило, найбрудніша, незважаючи на регулярне прибирання. Коли санвузол знаходяться біля спальні, то туди можна ходити босоніж, не забруднюючи ноги вуличним пилом.

А ось молодим сім'ям з дітьми жінки рекомендують зупинити свій вибір на квартирах з хорошою шумоізоляцією, щоб не турбувати сусідів. Так само балкон або лоджія мають бути заскленими і не мати виходу з дитячої кімнати. Що стосується розташування квартири в будинку, то бажано вибирати не кутову.

Щодо поверховості, то в пріоритеті у мам нижні поверхи. Так само вони вважають, що повинні бути широкі двері ліфтів, проходи для зручного проїзду колясок, а кращий варіант – це наявність візкових на першому поверсі ЖК.

Чоловіки пропонують замислитися про перспективу квартири

Якщо в сім'ї є діти старшого шкільного віку, то чоловіки рекомендують готувати себе до думки, що незабаром вони захочуть жити в окремій квартирі. Тому, на думку тат, розумніше потіснитися деякий час, щоб в майбутньому швидше мати можливість купити ще одне житло для сина або доньки. Тим більше, що після того як дорослі діти їдуть, їх колишні спальні часто пустують, а у батьків зберігається тягар великих комунальних платежів.

Ще один аргумент не купувати багатокімнатні квартири – їх мала ліквідність. При необхідності (коли діти дорослішають) житло з чотирма-п'ятьма спальнями продати або розміняти набагато складніше, ніж порівняно невелике житло.

Вищевикладені критерії зовсім не примхи, а об'єктивні чинники, які зроблять життя сім'ї з дитиною більш комфортною!

Вам завжди допоможе визначитися з вибором квартири – ресурс НЕРУХОМІ.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом