В Києві хочуть знести ще один історичний будинок, щоб побудувати ЖК

1 хв

В Києві історичний будинок Ульяни Богданович у Голосіївському районі на вул. Казимира Малевича, 24 хочуть знести для будівництва ЖК. Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Зараз цю споруду оточили будівельним парканом, а сусідню завісили будівельною сіткою. Поруч працює баштовий кран. Нагадаємо, в лютому 2024 року Київська міська рада передала історичну споруду під будівництво багатофункціонального ЖК The Resort. Проєкт передбачає спорудження трьох 27-поверхових будівель з підземним паркінгом. 

Замовником є ТОВ "Будівельне об’єднання "Мрія". Директором є Артем Солоник, а бенефіціаром, за словами Перова, ймовірніше — олігарх Ігор Коломойський

Будинок Уляни Богданович є зразком фонової історичної забудови. Він виконаний в характерному для Києва цегляному стилі зі стриманим та аскетичним декором. Це останній збережений історичний будинок на вулиці Казимира Малевича.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Києві нещодавно знесли історичну садибу Зеленських для будівництва ЖК Тургеневъ. Це остання дерев’яна будівля тих часів на вул. Кониського. Демонтажні роботи почали ввечері 19 липня. 

Співвласнику садиби повідомлено про підозру. Саме він дав вказівку на знесення споруди.

Oб'єкти:

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

5.5т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом