В Естонії побудують футуристичний вокзал. Фото

1 хв


У Таллінні почали будівництво вокзалу Ülemiste. Він стане частиною міжнародного 870-кілометрового маршруту Rail Baltica, повідомило видання WhiteMAD. 

Архітектори Zaha Hadid Architects спроєктували велику розв'язку, яка з'єднає під одним дахом залізничний, автобусний і трамвайний транспорт. Естонці можуть отримати нову архітектурну вітрину столиці.

Будівля має характерну динамічну форму. Вся станція нагадує величезний пішохідний міст, який з'єднує дві частини столиці. Rail Baltica – це єдина колія, яка з’єднає Естонію, Латвію та Литву з мережею залізниць Східної та Західної Європи. Вона має забезпечити швидкі перевезення пасажирів і вантажів. Лінія буде електрифікована, а новою залізницею потяги пересуватимуться зі швидкістю до 249 км/год. 

Конструкція станції створена за модульною технологією. Окремі фрагменти будуть виготовлені на заводі та привезені на будівельний майданчик. Будівництво нової станції планують завершити до 2028 року.

Нова станція обслуговуватиме не лише міжнародні маршрути. Об’єкт покликаний стати поштовхом для розвитку столиці та полегшити пересування містом громадським транспортом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, також у столиці Чехії архітектурне бюро Zaha Hadid Architects завершило будівництво офісного хмарочоса “Масаричка”. Проєкт є частиною реконструкції вокзалу Масарик ХІХ століття.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

774

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом