Урбаністка розповість, як відбудувати зруйновані українські міста

1 хв

Українська урбаністка, магістриня міського планування в Університеті штату Іллінойс у Чикаго Євгенія Дулько прочитає відкриту онлайн лекцію "Від Миколаєва до Харкова: яке майбутнє українських міст після війни".

Про це порталу НЕРУХОМІ повідомили організатори заходу, громадська організація STEM is FEM.

Спікер розповість про основні виклики повоєнного відновлення в Україні та про роль у цьому архітекторів та інженерів-проєктувальників. Захід відбудеться в межах курсу з урбаністики, який реалізує програма "Мріємо та діємо".

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, серед інших було зруйновано Миколаївську та Харківську області. Київська школа економіки у співпраці з профільними міністерствами України та Національним банком оцінила прямі фізичні ушкодження нерухомості та інфраструктури країни. За оцінками, ці дві області увійшли до десятки найбільш постраждалих: загальна сума їхньої шкоди становить понад 17 мільярдів доларів. Харків та Миколаїв стали учасниками програми Європейської економічної комісії ООН, в межах якої міжнародні та місцеві експерти розробляють майстер-план відновлення.

У своїй лекції Євгенія Дулько поділиться баченням повоєнної відбудови цих двох міст, які можуть стати прикладами для інших. Урбаністка виділить головні виклики та спробує розібратися: чи війна принесла нові можливості для переосмислення міського простору? Чи зможе Україна реалізувати їх згодом? Окрема частина лекції буде присвячена ролі "просторових" професій – архітекторів, інженерів-проєктувальників, містобудівників, планувальників у повоєнному відновленні.

Захід відбудеться 9 лютого о 18:00. Реєстрація обов'язкова та доступна за посиланням. Запрошення на Zoom-зустріч буде надіслано на електронну пошту, вказану під час реєстрації.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом