Українські архітектори розробили незвичайний проєкт зупинки-укриття

Українські архітектори зі студії Makhno Studio розробили та представили у вівторок, 12 червня, проєкт зупинки-укриття.

Проєкт презентував голова та засновник студії Сергій Махно.

За його словами, ця зупинка, яка також служитиме і притулком. Вона має захистити мешканців українських міст від обстрілів та уламків внаслідок вибухів. Будуються зупинки за допомогою 3D-принтера. Це дозволить дуже швидко виготовляти та масштабувати зразки на всю територію країни.

Махно розповів, що бетонна суміш для будівництва зупинки-притулку пройшла ретельні випробування на міцність та здатність захистити від обстрілів з боку російських окупантів. До того ж, футуристичний інноваційний дизайн зупинки впишеться в будь-який міський ландшафт.

Перша така зупинка вже незабаром має з'явитися у Києві, далі за сприяння місцевої влади, громад та партнерів проєкт може бути масштабованим.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, раніше студія українського архітектора Сергія Махна спроектувала поселення для Марса. Воно має розташовуватись усередині кратера.

Makhno Studio розробила пропозицію про підземний бункер, який потрапив до заголовків газет на міжнародному рівні. Пізніше із цього проєкту народився варіант із заселенням Марса.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук