Українець винайшов технологію будівництва будинків за три дні

Мешканець Вінниці Анатолій Скорбач розробив технологію швидкого будівництва індивідуальних будинків. На зведення житла знадобиться лише 72 години.

З відеоінструкцією автор поділився на своїй сторінці у Facebook, щоб усі бажаючі могли нею скористатися.

Він розповів, що виготовив комплект будинку із сухого дерев'яного бруса, в якому можна тимчасово чи постійно жити. Цей варіант підходить для садових, дачних, мисливських будинків, місць сезонного відпочинку. Підійдуть також для облаштування офісів та залів для фітнесу. Такі будинки можна зводити самостійно за відеоінструкцією без залучення будівельних бригад, що дозволить заощадити кошти.

Для будівництва не знадобиться важка техніка, облаштування фундаменту та доступ до енергомережі.

У комплект будинку входить:

  • стіновий брус, оброблений захисними матеріалами, покритий лакофарбовими матеріалами європейських виробників;
  • дверні та віконні лутки;
  • комплект покрівлі;
  • комплект покрівлі із ОСБ плити (СіП панелі) під зовнішнє покриття.

Також будівельник зазначає, що можлива комплектація внутрішніми стінами, терасою та натяжним інноваційним ЕКО-паркетом для покриття підлоги.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, гуманітарний фонд Team4UA створить тренувальний центр, в якому навчать зводити будівлі за допомогою 3D-друку. Для будівництва використовуватиметься бетон, у тому числі з відходів зруйнованих під час російської агресії будівель. Таким чином буде частково вирішено питання з утилізацією будівельного сміття, за рахунок повторного використання матеріалів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

211

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом