Україна наважилася взяти участь у найбільшій у світі архітектурній бієнале

Україна після майже десятирічної перерви знову візьме участь у Biennale Architettura – найбільшій архітектурній виставці у світі.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку територій, громад та інфраструктури України.

За словами голови відомства, віцепрем'єра Олександра Кубракова, повоєнне відновлення України – це нові можливості для архітектурних рішень та переосмислення образу сучасного українського міста чи села.

"Biennale Architettura – це майданчик, де ми можемо показати наш архітектурний потенціал і наше бачення як для України, так і для всього світу", - заявив Кубраков.

Чиновник також закликав українських архітекторів взяти участь у заході. Передбачається, що на виставці буде представлено український проэкт Before the Future. Комісаром українського павільйону на виставці буде голова Державної агенції з розвитку туризму України Маріанна Олеськів. Сама виставка проходитиме з 20 травня до 26 листопада у Венеції.

Biennale Architettura – міжнародна виставка архітектури, що проводиться кожні два роки у Венеції. У рамках неї країни-учасники можуть облаштувати власні павільйони та презентувати своє архітектурне бачення.

Головна мета виставки – продемонструвати архітектурні рішення, що дають відповіді на сучасні соціальні, технологічні та культурні виклики.

Україна була регулярно представлена на художній бієнале, але жодного разу офіційно та на державному рівні не представляла свій національний продукт на архітектурній. Однак цього року менш ніж за два місяці до події все ж таки вирішили брати участь у виставці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Архітектурна Палата НСАУ спільно з Design4Ukraine провела 13 квітня пресконференцію "Голос українських архітекторів під час проведення Венеціанської бієнале 2023 року", під час якого був представлений проєкт "Українська ДНК".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

112

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом