У Японії збудували найвищий у країні хмарочос

Американська студія Pelli Clarke & Partners завершила будівництво найвищого хмарочоса в Японії, вежі Mori JP Tower, яка є частиною комплексу Azabudai Hills у Токіо.

Як повідомляє Dezeen, облицьована склом башта Mori JP Tower заввишки 330 метрів є першим надвисоким хмарочосом у Токіо і найвищою будівлею в Японії, що перевершує за висотою 300-метровий Abeno Harukas в Осаці, також спроєктований Pelli Clarke & Partners.

Розташована в токійському районі Мінато, вежа Mori JP Tower є частиною комплексу Azabudai Hills, який Pelli Clarke & Partners спроектувала спільно з японським забудовником Mori Building.

Найвищою спорудою в Японії є телерадіомовна та оглядова вежа Tokyo Skytree, висота якої складає 634 метри.

Завдання проєкту - створити в Токіо новий центр із доступним зеленим громадським простором. До складу проєкту входять ще два хмарочоси студії та низка будівель з хвилястими зеленими дахами, спроектованих Heatherwick Studio.

Хмарочос має вигнутий фасад, що звужується до землі та до вершини. Він увінчаний пелюстковою короною, що нагадує квіти лотоса.

"Наші будівлі завжди роблять дві важливі речі: вони певним чином досягають землі та певним чином досягають неба", - сказав співзасновник Pelli Clarke & Partners Фред Кларк.

За словами партнера студії Мітча Хірша, вежа Mori JP Tower має велике структурне ядро та плиту перекриття, характерні для хмарочосів у Японії, що робить її ширшою, ніж тонкі хмарочоси, які часто можна побачити у Лондоні та Нью-Йорку.

Компанія Pelli Clarke & Partners спроектувала вигнутий силует будівлі, щоб протистояти його широкому вигляду, і додала вертикальні смуги вентиляційних жалюзі до центру кожного фасаду, візуально розділивши його на чотири більш тонкі секції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, в Японії біля підніжжя гори Фудзіяма почалося будівництво розумного міста Woven City.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

3.6т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом