У центрі Сіднея збудували незвичайний "скульптурний" хмарочос. Фото

Британська архітектурна студія Grimshaw завершила будівництво офісного "скульптурного" хмарочоса Poly Center у центрі Сіднея на Джордж-стріт недалеко від Кругової набережної.

Як повідомляє Dezeen, 27-поверхова висотка складається з трьох візуально відмінних елементів – бетонного ядра зі східної частини, заскленої офісної частини та одинадцятиповерхової вежі, що складається з арок. Перші дві вежі архітектори поєднали плитами на 26 рівні. Арочні простори облицьовані склом та захищені від сонця серією вертикальних ламелей.

"Хмарочос Poly Center спроєктований так, щоб максимізувати денне світло, забезпечити великий зв'язок усередині та підвищити задоволення від суспільного життя. Ми розробили систему елегантно витягнутих бетонних арок, які повторюються на кожній плиті, щоб створити мезоніни по всій 27-поверховій будівлі", - сказав керуючий партнер Grimshaw Ендрю Кортезе.

Загалом будинок містить 19 500 квадратних метрів офісних приміщень з вестибюлем, що займає перший поверх, і великим конференц-залом, що називається City Room, розташованим на вершині вежі.

З апартаментів на верхніх поверхах у заскленій зоні відкривається вид на Оперний театр, що знаходиться поблизу. На базі споруди, що виходить на Джордж-стріт, буде розміщено торговий центр, а також приміщення громадського призначення: художня галерея, ресторани та бари. Будівництво хмарочоса стартувало у 2019-му році, до бюджету було закладено суму 90 млн доларів.

Башта є частиною масштабної забудови міського кварталу, яка включатиме ще Salesforce Tower в Sydney Place, спроєктованої іншою британською студією Foster + Partners.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у Сіднеї також запланували будівництво найвищого хмарочоса з дерева. Будівлю збудують для компанії Atlassian, яка виробляє програмне забезпечення. Воно буде знаходитись у технічному районі центрального залізничного вокзалу Сіднея та може бути завершено до 2025 року в рамках запланованої реконструкції району.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

255

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом