У центрі Одеси обвалився старовинний будинок – пам'ятка архітектури. Фото

В Одесі 6 грудня обрушився старовинний будинок на вулиці Базарній, 93: обвалився під'їзд з першого по третій поверх.

Як повідомляє Думська, внаслідок інциденту ніхто не постраждав, на місце пригоди приїхали 55 рятувальників та 18 одиниць спецтехніки. За даними видання, у момент обвалення у будівлі перебували люди. Незважаючи на критичний стан будівлі і те, що це обвалення не перше, у ньому продовжували жити двірники. Водночас із міської адміністрації стверджують, що там ніхто не проживав.

"Ніхто з мешканців цього будинку не постраждав. Хто там жив на руїнах, замість того, щоб піти туди, де на них чекають, ніхто проконтролювати не може", - прокоментували інцидент у мерії.

Варто наголосити, що цей старовинний будинок є пам'яткою архітектури місцевого значення – прибутковий будинок Олова та Дур'янова, збудований у 1890 році. Аварійною багатостраждальну будівлю визнали ще у 1994-му. У 2005-му обвалилася частина горища та стіни. У 2021 році після ремонту каналізації у дворі почав просідати ґрунт, що призвело до можливості нового обвалу. Вже цього року будинок постраждав від вибухової хвилі під час ракетного обстрілу 14 серпня.

Сьогодні в мерії заявили, що пам'ятник архітектури знесуть, але для цього з нього доведеться зняти охоронний статус.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, рік тому в Одесі в ніч на 16 листопада обвалилася частина флігелю старовинного житлового будинку по вулиці Мечникова, 12. Як з'ясувалося поряд із цим будинком на Мечникова, 8 будується житловий комплекс із підземним паркінгом та вбудованими громадськими приміщеннями.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

642

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом