У Нідерландах архітектори перетворили бункер на житловий комплекс. Фото

Нідерландська студія Powerhouse Company провела реконструкцію монолітного бункера в Ейндховені, тепер на цьому місці височить ступінчастий житловий хмарочос.

Як повідомляє Dezeen, висота вежі сягає 100 метрів, на 32 поверхах розташовуються 210 квартир. Ступінчаста структура висотки звужується в міру підйому, фасад прикрашають дерев'яні деталі зі скляними панелями.

Вежа була спроєктована у трохи поверненій формі з трьома окремими секціями, на яких кам'яні, скляні та дерев'яні панелі були розміщені в "живому ритмі". Завдяки цьому у кожної квартири, незважаючи на схожість планування, різний краєвид з вікон.

В основі хмарочос з'єднується з бункером. Його відремонтували в межах проєкту, за планом тут розміщуватимуться комерційні та офісні приміщення, загальною площею 3 тис. квадратних метрів.

Бункер був спроєктований в 1969 році нідерландським архітектором Х'ю Маскантом, використовувався свого часу Технічним університетом Ейндховена, але з часом споруда занепала. Студія Powerhouse розробила проєкт реконструкції бункера та будівництво хмарочоса після перемоги у конкурсі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Європі нерідко військові об'єкти перебудовують у житлові. Так, наприклад, у британському селі Містлі (графство Ессекс) виставили на продаж ядерний бункер, внутрішні приміщення якого переобладнали у три квартири класу преміум.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом