У Лос-Анджелесі будують будинки для бездомних, площею 6 "квадратів". Відео

Влада американського Лос-Анджелеса приступили до масового будівництва житла для бездомних, дана ініціатива фінансується виключно за рахунок бюджету міста.

Як повідомляє французька Le Figaro, вже вдалося побудувати кілька десятків таких будинків, собівартість одного – приблизно $6500, на будівництво йде півтори години. Площа такого будиночка – близько 6 квадратних метрів, проте вони обладнані двома спальними місцями, кондиціонером і полицями. До будинків підведено опалення. Туалет, душ і пральні машини знаходяться в окремому загальному приміщенні.

Перше таке "селище" відкрили у 2021 році, потім почали відкривати і в інших містах Каліфорнії, Вашингтоні.

Зазначається, що завдання програми не тільки забезпечити житлом малозабезпечених, з ними працюють безкоштовно лікарі, їм надається харчування та допомога психологів. Їх навчають і допомагають знайти роботу. Житло надається на 3 місяці з можливістю продовження.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Нідерландах розробили екологічний будинок, який на 90% складатиметься з картону. Проєкт отримав назву Wikkelhouse.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

232

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом