У Китаї реалізували незвичайний проєкт культурного центру. Фото

Китайська студія Change Architects розробила та реалізувала проєкт культурного центру для міста Чаоху. Він розташувався у північній частині біля підніжжя гір.

Як повідомляє Dezeen, споруда є плавним ландшафтом з вкритим травою бетоном теракотового кольору. Його дизайн дозволить відвідувачам по-новому подивитись на навколишню природу на тлі гір.

"Логіка архітектурної концепції ґрунтується на ідеї природних елементів", - розповіли архітектори.

Бетонна конструкція, що в'ється біля невеликого озера, включає пішохідні доріжки і оглядові майданчики і піднімається вгору на західному кінці, щоб приховати великий ресторан під насипом з трав'яною вершиною. Вигнуті отвори в даху створюють додаткове освітлення для внутрішніх двориків, неформальних майданчиків для виступів на відкритому повітрі. Штучний ландшафт збудували з використанням сталевої рами, яка потім була вкрита бетоном, залитим на місці, та оздоблена зеленим дахом та протиковзною поверхнею.

До входу в ресторан ведуть кілька доріжок, відвідувачі можуть також спуститися ними в лаунж-зону.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, переможцем престижної премії World Building of the Year у 2021 році стала будівля сміттєпереробного заводу в Копенгагені. Вершину будівлі зробили у вигляді гірського схилу для катання на лижах, з трасою для слалому та зон для фрістайлу, є невеликі схили для дітей та лижників-початківців. Тут також є пішохідна та бігова стежки, засаджені різною рослинністю: 7 тисяч кущів, 300 сосен та інша зелень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

133

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом