У Китаї архітектори надихнулися прибережними скелями під час створення хмарочоса

Архітектурна студія Aedas, надихнувшись скелями на узбережжі Чжухая, – сучасного міста у південній китайській провінції Гуандун – створила проєкт хмарочоса North Xingge Jinze.

Як повідомляє Dezeen, 150-метровий комплекс складатиметься з двох веж, з'єднаних зверху, він розташується в дельті Перлинної річки Китаю, неподалік Макао та Гонконгу. Цей район сьогодні перетворюється зі старої промислової зони на більш високотехнологічну.

"Будинок Xingge Jinze Building знаменує собою новий розділ в оновленні міст Північної промислової зони Сянчжоу, крок, який поглиблює перетин між архітектурою, спільнотою та урбанізмом", – розповів виконавчий директор студії Кельвін Ху.

Aedas використовував місцеві скельні утворення при проєктуванні хмарочоса, моделюючи його за зразком складеного каміння. Кути веж були закруглені, що надасть 35-поверховому комплексу обтічний силует. У двох вежах будуть розташовані офіси та небесний сад.

"Він демонструє оновлений Чжухай і стане новою визначною пам'яткою міста, що характеризується інноваціями з мінімальними екологічними викидами", – зазначив Ху.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у Піднебесній вирішили боротися з "пихатими" проєктами, і з метою розумного споживання енергії влада заборонить будівництво хмарочосів.

Тепер будувати будинки заввишки понад 150 метрів буде обмежено. Зводити хмарочоси понад 250 метрів влада забороняє в містах з населенням менше 3 млн осіб. При цьому кількість таких висоток має бути обмежена у мегаполісах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

146

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом