У Канаді хочуть звести найвищу житлову вежу з дерева. Фото

У центрі столиці провінції Онтаріо, неподалік Університету Торонто планують звести найвищу будівлю в Північній Америці з масивної деревини, відповідний проект представила днями канадська архітектурна студія Icon Architects.

Як повідомляє Dezeen, висота вежі становитиме 90 метрів – 31 поверх. Міська влада поки що тільки має схвалити цей проєкт. До цього моменту міськрада Торонто схвалювала дерев'яну будівлю заввишки максимум 12 поверхів. Будівельні норми для такого типу проєктів ще не затверджені, тож доля будівництва перебуває під питанням.

У студії розповіли, що вежа буде житловою, як матеріал для підлоги та деяких її стін буде використовуватися перекресно-клеєна деревина (CLT).

"В даний час ми ведемо переговори з низкою виробників, але в будь-якому випадку це будуть канадці", - розповів глава Icon Architects Реза Есламі. Він також додав, що вартість цієї конструкції буде дорожчою, ніж з бетону, проте, як найвища дерев'яна вежа в Канаді, вона матиме свою чарівність.

У разі реалізації проєкту, загальна житлова площа приміщень становитиме 21 368 квадратних метрів та 494 апартаменти.

Сьогодні найвищою дерев'яною спорудою у Північній Америці є семиповерхова будівля Майкла Гріна у Міннесоті.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у столиці Нідерландів з 2025 року будуватимуть будинки, які на 20% складатимуться з дерева чи інших біоматеріалів. Останнім часом з дерева будують все більше різних будівель, а вчені з Університету Меріленд змогли отримати на основі деревини прозорий матеріал, який виявився легшим і практичнішим за скло.

А в Берліні збираються побудувати хмарочос, головним будівельним матеріалом у якому буде дерево. Висота будівлі сягне 98 метрів. Проєкт отримав назву WoHo.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

163

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом