Суд скасував статус пам’ятки історичній будівлі на Рейтарській

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував статус пам’ятки історії для будівлі Київського повітового земства, яка була збудована 1913 року за проєктом архітектора Біляєва на вулиці Рейтарській, 37. Про це повідомив активіст Дмитро Перов у себе в Facebook.

За його словами, рішення прийняв суддя Андрій Коротких, який раніше позбавив статусу пам’ятки комплекс одразу із пʼяти будівель на Подолі, більш відомий як Садиба Дмитрієва.

Вперше компанія подавала позов до Київського окружного адміністративного суду у грудні минулого року, але їй відмовили. За словами активістів, статус пам'ятки заважає забудовнику спорудити на її місці офісний центр Reitar Hall. Після чого компанія вдруге подала до суду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, на місці памʼятки планує будівництво девелоперська компанія "Нест". За словами девелопера, будівлі хочуть "повернути їй первозданний вигляд" і водночас "зміцнити її сучасними конструктивними рішеннями". 

Можливим знесення історичного будинку на Рейтарській, 37а зробили Мінкульт та КМДА. У 2011 році Мінкульт видав наказ про те що садибу за адресою Рейтарська, 37а вносять до Держреєстру нерухомих пам’яток, але без флігелю 37а. У травні 2023 року будівлю почали розбирати.
 

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

308

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом