Студія Zaha Hadid Architects створила спеціальні намети для біженців. Фото

Всесвітньо відома лондонська архітектурна студія Zaha Hadid Architects спеціально для потреб біженців розробила намети.

Як повідомляє Dezeen, намети можна використовувати як шкільні класи для проведення занять для дітей. Також можна розміщувати там медобладнання та використовувати як поліклініку.

Проєкт був реалізований спільно з некомерційним фондом "Освіта понад усе" (EAA), щоб допомогти біженцям по всьому Близькому Сходу. Частину наметів поставили Міжнародній організації з міграції (МОМ).

Центральний закритий простір у модулі довжиною 12 м і шириною 8 м зможе служити класом для 45 учнів. На даху для освітлення установлено спеціальне обладнання, є також ділянки із напівпрозорого матеріалу, вони пропускають додаткове світло. Кожна модульна конструкція має сталевий каркас, закріплений на бетонному фундаменті, що підтримує натягнуті тканинні стіни та дах. Центральний простір оточує ряд вигнутих вітролоподібних форм, що забезпечують тінь і надають укриттям характерний вигляд.

Для початку виготовили 27 модульних конструкцій. Кожна з них була спроєктована так, щоб її можна легко збирати, розбирати та розширювати.

"Разом ми розробили надійну, економічну та легку модульну архітектурну систему з тканинною оболонкою для створення конструкцій, які можна адаптувати у різних варіаціях, щоб вони відповідали умовам та допомагали біженцям", - розповів архітектор ZHA Джері Круз.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, через війну в Україні тут стоїть гостро питання з тимчасовим житлом для вимушених переселенців. Спеціально для їхніх потреб у регіонах, де бойові дії ведуться не так активно, почали встановлювати модульні містечка. Вони облаштовані всім потрібним для життя: в кожному є кухня, їдальня, санвузли, душові кабінки, адміністративні приміщення. Території освітлюються, а приміщення опалюються. Кімнати укомплектовані необхідною побутовою технікою та меблями.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

181

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом