Студія BIG представила хмарочос, що складається із шести веж. Фото

Датська архітектурна студія BIG представила проєкт 1550 on the Green у Х'юстоні, який став першим хмарочосом студії у штаті Техас. Про це повідомляє Dezeen.

28-поверховий хмарочос, побудований компанією Skanska USA навпроти парку Discovery Green в центрі Х'юстона, є "зв'язкою" з шести веж, які злегка згинаються в міру підйому, а найвища з них досягає висоти 137 метрів.

"Розбивши будівлю на пучок веж, ми створили динамічну якість будівлі", - розповіла провідний архітектор проекту Дженна Дезінскі з BIG.

В обробці фасадів BIG використовувала скло, що відображає, і вертикальні елементи. На поверхах з третього по восьму, де розташована парковка, елементи були розміщені щільніше, в той час як на більш високих поверхах, де знаходяться офіси, елементи розташовані різнопланово, що дозволяє створити безперервний вигляд.

Ребра виконані з алюмінію, пофарбованого в коричневий колір для створення теплого ефекту. Ці кольори відбилися у збірному бетоні, який можна побачити на фасадах першого поверху.

Вестибюль, по обидва боки якого розташовані торгові точки, має фасад зі скла від підлоги до стелі, що чергується з теплим бетоном. Невеликий нахил поверхів над рівнем землі створює виступи на периметрі будівлі.

Усередині будівлі багато просторів було розроблено студією Michael Hsu Office of Architecture. У таких приміщеннях, як лаунж-зони та тренажерний зал, студія використовувала теплі кольори та мідні акценти, щоб відповідати фасаду.

Всі будівлі розділені на "модулі" розміром 18 на 18 метрів, що дозволяє світлу проникати на всі поверхи - на відміну від хмарочосів з більш товстими профілями, зібраними навколо центрального ядра.

Команда також зазначила, що при будівництві будівлі було використано Embodied Carbon in Construction Calculator – інструмент, який використовується для визначення рівня вуглецю, який споживають матеріали. Також було передбачено системи збору дощової води, щоб компенсувати витрати води на зрошення зелених елементів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, студія Bjarke Ingels Group оголосила про завершення будівництва The Spiral – першого надвисокого хмарочоса студії та першої комерційної висотки у Нью-Йорку, що має "силует зіккурата".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

2.3т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом