Студія архітектора, що відбудовує Харків, звела два хмарочоси у Китаї


У китайському Шеньчжені завершилося будівництво двох двохсотметрових хмарочосів, з'єднаних підвісним мостом на висоті 100 метрів.

Як повідомляє Dezeen, реалізувала проєкт DJI Sky City британська студія Foster+Partners. Ці будинки стануть штаб-квартирою для виробника дронів DJI. Також тут розташовуватиметься інноваційний центр шеньчженьської робототехнічної компанії.

Хмарочоси – це дві вежі, сполучені між собою 90-метровим мостом на висоті 105 метрів. Він буде прикріплений до кожної з веж з вертикальними решітчастими ядрами, що підтримують низку скляних об'ємів, зашитих у сталевий каркас.

Консольні блоки будівель не містять усередині колон. Це стало можливим завдяки зовнішнім каркасним системам будівлі. Деякі з внутрішніх приміщень є чотириповерховими. Вони використовуватимуться спеціалізованими лабораторіями для льотних випробувань дронів.

На нижніх поверхах розташовані громадські приміщення, у тому числі центр охорони здоров'я, у вестибюлі якого є критий "дзен-сад". За словами архітекторів, плити для підлоги були організовані так, щоб максимізувати денне світло у внутрішніх приміщеннях.

На даху кожного з хмарочосів є сади з видом на Шеньчжень, вони є відкритим простором для співробітників DJI.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, відомий британський архітектор Норман Фостер погодився взяти участь у відновленні Харкова, який сильно постраждав від рук російських окупантів. Він є одним із засновників бюро Foster + Partners, яке розпочало роботу з 1967 року. Фостера вважають основоположником стилю "хай-тек". Він одним із перших почав впроваджувати у будівництві енергоефективні технології.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

200

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом