Стало відомо, як виглядатиме реабілітаційний центр під Львовом. Фото

Міськрада Львова обрала переможця архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію реабілітаційного центру у Брюховичах, що на вулиці Івасюка, 74.

Як повідомляє Управління архітектури та урбаністики, за результатами засідання журі перемогла компанія "Проєктна Майстерня Бєляєвих". Архітектори внесли до проєкту мінімальні зміни до вже існуючих споруд.

У Брюховичах збудують реабілітаційний центр

За словами самих архітекторів, працюючи з фасадами, намагалися максимально коректно взаємодіяти. Вони перенесли головний вхід до реабілітаційного центру та приймального відділення. Перед ним оформили двір-вітальню. Перед новим головним входом до закладу організовано зону посадки/висадки пасажирів. Тут пропонується облаштувати велопаркінг.

У Брюховичах збудують реабілітаційний центр

За проєктом демонтажу підлягає будівля, що примикає до котельні та господарського будинку. Натомість планують одноповерхове "спортивне крило", в якому розмістяться басейн, спортзал, інші приміщення, що вимагають більш високих стель та більших прольотів між конструктивними елементами. Проєктом передбачено облаштування повноцінного третього поверху замість існуючого технічного. Крім того, у будівлі буде здійснено внутрішнє утеплення зовнішніх стін будівлі, утеплення підлоги, покрівлі та стелі цокольного поверху.

У Брюховичах збудують реабілітаційний центр
У Брюховичах збудують реабілітаційний центр

Як розповів заступник мера Львова із містобудівних питань Любомир Зубач, місто вже кілька років проводить архітектурні конкурси завдяки Управлінню архітектури та урбаністики. "Бо це дає якість. І дуже сумно, що такий підхід може перекреслити закон № 5655. Там же на порядку денному – не архітектурна якість, а питання кількості квадратних метрів", - зазначив чиновник.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у Брюховичах також спалахнув скандал із будівництвом ще одного реабілітаційного центру. Зокрема, Львівський апеляційний суд задовольнив скаргу обласної прокуратури, заарештувавши земельну ділянку та недобудову на вулиці Широкій, 2 . Будівництво на ділянці мала вести Асоціація інвалідів захисників Вітчизни "Львівська здравниця". Як повідомив адвокат громадської організації, асоціація – законний власник земельної ділянки, який отримав усі дозвільні документи. Однак пізніше виявилося, що центр реабілітації – це лише 1% майбутнього масштабного будівництва. Тут мають збудувати і торговий центр, і житло.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук