Саудівська Аравія не має грошей побудувати хмарочос The Line

Саудівська Аравія має намір залучити кредит у розмірі $2,7 млрд на будівництво 170-кілометрового хмарочоса The Line.

Як повідомляє Dezeen , кредитні кошти мають піти на фінансування ранніх стадій будівництва міста хмарочоса. Проект Neom буде реалізований на північному заході Саудівської Аравії на площі 10 200 кв миль і складатиметься з 10 об'єктів, включаючи місто-хмарочос The Line завдовжки 170 км. Поряд з The Line були анонсовані три регіони - портове місто Оксагон, гірськолижний курорт Тройєна і острівний курорт Сіндала.

"Банки ведуть переговори з Neom, і якщо вони будуть узгоджені, кредит може бути наданий в найближчі кілька місяців", – йдеться в повідомленні Bloomberg.

Проєкт Neom є ініціативою наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана і є частиною плану Saudi Vision 2030 з диверсифікації економіки країни з метою зниження її залежності від нафти. За наявними даними, фінансування проекту здійснюється в основному за рахунок коштів Державного інвестиційного фонду країни, який інвестує кошти від імені уряду.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, у Саудівській Аравії минулого року таки розпочали реалізацію сміливого проекту – горизонтального хмарочоса Line.

За планом будівництво проходитиме у пустелі на березі моря, де немає якихось поселень. Однак розробники проекту запевняють, що їхнє дітище буде абсолютно автономним, а все, що потрібно для життя, буде розташовуватися в цьому місті-хмарочосі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

744

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом